TLA exterior
TLA exterior 3
TLA exterior a, b and c
The Lighting Agency TLA Floor Plan Program Diagram Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Section Elevation Open Studio Architecure OSA
The Lighting Agency TLA Floor Plan Rendering Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Entry Trellis Steps Patio Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency Showroom Screen Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Showroom Perferated Screen Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Break Room Cafe Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Company Gallery Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Reception Break Space Open Studio Architecture OSA
TLA exterior 2
TLA elevation
The Lighting Agency TLA Reception Entrance Patio Open Studio Architecture OSA
The Lighting Agency TLA Reception showroom entrance Open Studio Architecture OSA

THE LIGHTING AGENCY

The lighting agency is a fixture within the design community, providing the latest lighting technology and excellent manufacturer’s rep services.  Their success meant they were outgrowing their existing office space.  They needed a space that would function well for their employees and act as a working lighting showroom for their clients.  The Lighting Agency Headquarters + Showroom was conceived as a blackbox lab for lighting display. The project includes full renovation of the existing 7,500 sf CMU building with the addition of 8,500 sf of new space combined to allow the entire building to act as a living lab for lighting applications, hosting industry events, and expand the sales, display and engineering workspaces.   The building inside and out was a reflection of who the company was and the products they sell.  Much in same way as a modern fixture the building is layered, able to transform in different conditions and at different times of day.  The skin of the building is meant to play with incoming light, incorporating elements like perforated metal screens and trellises.  The primary entry for the building has varying degrees of shelter, blurring the boundary when you enter the building. 

CLIENT

The Lighting Agency

LOCATION

STATUS

2661 17th Street

Denver, CO 80211

Completed 2014